Køb billet

Bjørnen som ikke var

Teater Patrasket

Absurd, rørende og underfundig forestilling baseret på børnebogsklassikeren af Frank Tashlin.

Når vildgæssene flyver syd på og bladene falder af træerne, ved bjørnen at nu er det tid at finde sig en hule og gå i hi. Og det er præcis hvad han gør, år efter år.  

Men så en vinter kommer der mennesker til skoven og bygger, med kraner og maskiner, lige oven på̊ den hule, hvor Bjørnen ligger og sover.  

Og om foråret da bjørnen vågner, opdager han, at han befinder sig på en fabrik, hvor ingen tror på at han er en bjørn.  

Om natur, identitet og anderledes-hed i en konform menneskeverden.  


★★★★★☆

Bjørnen som ikke var – samfundsrevsende og underholdende børneteater

Teater Patraskets forestilling Bjørnen som ikke var er en tankevækkende og underholdende teateradaption af Frank Tashlins børnebog, hvor industrialiseringen sættes op mod det mere stilfærdige liv for at minde os om, at alle må være lige præcis den, de er. Læs hele anmeldelsen af Trine Wøldiche, Iscene.dk


Teater Patrasket er ikke hvem-som-helst i dansk børneteater:

I september 2023 modtog Teater Patrasket Lauritzen Fondens Børne- og Unge Pris 2023:

’Patrasket er et turnerende børneteater, der gennem snart 40 år har pakket lastbilen, kørt land og rige rundt og skabt teatermagi i dødssyge gymnastiksale, kulturløse kulturhuse og støvede biblioteker. Magi på trods og i dyb solidaritet med børnene og deres liv.  40 år med vedkommende humoristiske og æstetisk stærke forestillinger for den sværeste og bedste publikumsgruppe. Patrasket kan som få andre tale om store emner og om svære følelser – om kapitalisme, identitet, kærlighed og filosofi uden at løfte så meget som spidsen af en pegefinger. En evigt nytænkende leg med teatre og roller, som engagerer det yngste publikum. Samtidig med den bedrift er de blevet ved med at udvikle teatret kunstnerisk og har fulgt med tiden. Patrasket er den slags teater der ikke følger trends – de skaber dem’. 

I november 2022 modtog Teater Patrasket Danmarks Teaterforeningers årlige pris Årets Børneteaterproducent – og var desuden nomineret til Årets Reumert 2022

Køb billet