Information om coronavirus

Det skal være trygt at gå i teatret. Derfor følger Helsingør Teater myndighedernes påbud og anbefalinger i tæt samarbejde med spillestederne og deres personale, og tager følgende forholdsregler:

 • Det samlede antal publikum afhænger af teatersalens størrelse. Der sikres min. 2 m2 per publikum i teatersalen og 4 m2 i foyerområde. 
 • Før hver forestilling gøres salen grundigt ren og desinficeres og der er rigeligt med håndsprit.  
 • Der indføres afstandspladser og er et reduceret antal pladser i salene, så forestillingen kan nydes med sikker afstand mellem publikum.  
 • Grupper der i forvejen har tæt kontakt, kan naturligvis sidde sammen i salen. Afstandspladser genereres automatisk af billetsystemet. 
 • Vi har særlig fokus på styring af publikumsstrømme og tilstræber at undgå kødannelse ved indgange ved at skabe forskellige mødetider for publikum
 • Mundbind er obligatorisk på alle spillesteder, undtagen når du sidder på din plads.

Forebyg smitte – så vi kan komme tilbage til det, vi kender 

Vi håber, at alle hjælper med at begrænse smittespredningen ved at overholde disse enkle regler: 

 • Sprit hænder ved indgange, hvor vi stiller sprit til rådighed 
 • Hold afstand 
 • Husk at der er krav om mundbind, undtagen når du sidder på din plads i salen. Det vil sige ved ind- og udgang, også i pauser.

Kulturværftet og i Toldkammeret sikrer de:

 • Håndsprit og overfladedesinfektion
 • At der er minimum 1 meters afstand mellem publikummer til arrangementer 
 • Rengøring af alle fælles kontaktpunkter som håndtag, armlæn o.l. Er der arrangementer samme dag aftørres mellem arrangementerne. 
 • Skiltning skiltning ved indgange, toiletter og elevatorer samt ved alle lokaler mv. iht. retningslinjerne og Sundhedsstyrelsens anbefalinger. 

…Og så skal du selvfølgelig huske at blive hjemme, hvis du oplever tegn på sygdom.
 

GODE RÅD TIL EN TRYG TEATEROPLEVELSE

Dørene åbner 30 minutter før forestillingen på Kulturværftet Store scene, og 15 minutter før forestillingen på Kulturværftet Lille scene samt øvrige spillesteder. 
Alle kunder modtager direkte information om mødetid før forestillinger, i henhold til hvilken plads de har i salen.
NB: Der er IKKE foyer med ophold for publikum hverken på Kulturværftet eller øvrige spillesteder.  

Inden du ankommer til teatret, bedes du tjekke din billet og se, hvilket spillested og hvilken sal, forestillingen vises i. Desuden udsendes information om mødetid direkte til alle inden en forestilling. Din mødetid afhænger af din plads i salen (række og pladsnummer). Hvis du kan se, at din plads er ude i siden af rækken, så vent desuden venligst til de midterste sæder er besatte. Det hele står på din billet.  

- Bliv siddende under hele forestillingen.
- Undgå at vende dig om mod dem, der sidder bag dig.
- Vend hovedet væk fra andre, hvis I skal passere tæt forbi hinanden.
- Husk kravet om mundbind, undtagen når du sidder på din plads. Det vil sige både når du bevæger dig ind og ud af salen 

1. Der er IKKE servering i Kulturværftets Spisehus i pausen.

2. Vi anbefaler at man bliver på sin plads i pausen. Har man brug for at strække benene vil der blive åbnet for dørene fra Kulturværftets Store scene direkte ud til Værftspladsen. Der er åbent til toiletterne i kælderen, med adgang via foyeren.

3. Vær opmærksom på hvornår pausen slutter, da det ikke er muligt at gå til sin plads, når først forestillingen spiller. Vores personale vil så vidt muligt gøre jer opmærksomme på, hvornår forestillingen starter igen.

Vis hensyn og tag dig god tid til at forlade spillestedet. Ikke alle går lige hurtigt. Hold afstand og brug tiden til at tage mundbind på, spritte af og summe over din teateroplevelse. Helsingør Teater guider publikum ud af salen igen.