Køb billet

Fortællinger fra Als

Dansk Turneteater
Musikdramatik

782 SJÆLE – VENTILER OG JESUS I HELVED

Humor og alvor går hånd i hånd i denne medrivende forestilling, hvor fortællingerne udspiller sig midt i et af danmarkshistoriens største industrieventyr. Et eventyr der skabte en voldsom forandring på øen Als, hvor det hele foregik.

I starten af 60´erne flytter en lille familie til øen Als i Sønderjylland. Den altdominerende far har fået arbejde på Danfoss, en fabrik i eksplosiv vækst. Familien består i øvrigt af en mor med hang til rengøring, hvidvin og ordsprog. En meget livlig dreng på 6 år, og en lille ny på vej. Familien bliver udfordret i mødet med den nye kultur, og med mennesker, der opfører sig anderledes, end man er vant til og som taler et sprog, der er svært at forstå. Mange pinlige, smertelige og komiske situationer opstår i mødet med de lokale og de mange andre tilflyttere, bl.a.

Det er de levende døde, der er de værste, siger glarmesteren.
Jesus på jagt efter Satan i Helved.
Røvsjælen der har lavet huller i fødderne.
En død far, man kan se for en krone.
Danske måger, der æder en tysker.
Hønen, der lagde ventiler
Og mange flere

”Jeg lå som de havde redt,” sagde jeg.
”Det ku hænde” sagde mor. 

Og det gjorde det, og det gør det!  Den lille dreng er nu blevet voksen og er klar til at dele sin historie. Det hele i en skøn blanding af fiktion og virkelighed, hvor ord, musik og sang smelter sammen og bliver til fortællinger, poetiske, groteske og tankevækkende, om køer, svin, ventiler og en uforglemmelig forårskoncert.


Baggrund

Skuespiller Victor Marcussen og billedkunstner og forfatter Ken Denning er begge opvokset på Als. Begge har været en del af en tid og et sted. Været børn i en forandring. Opvokset i 60´erne og i slipstrømmen af en voldsom forandring på øen Als. Denne erfaring og de forskellige kunstneriske tilgange danner afsæt for forestillingen og bogen “Fortællinger fra Als”. En fortælling om udviklingen på en ø. En ø, der på kort tid gik fra at være et bondesamfund til at huse en af Danmarks største industrivirksomheder, Danfoss. En fortælling om et nyt liv. Og en ny tid. Et Klondike. Gamle samfund forsvandt. Nye opstod. Als blev pludselig en smeltedigel.

Køb billet