Køb billet

I tilfælde af…

Det Kongelige Teater

I en ikke nærmere identificeret krigstilstand og på tværs af tider og landegrænser kæmper mennesker for at få kontrol over deres tilværelse, imens de konfronteres med krigens og krisens grusomme logik og presses til det yderste af deres følelseslivs grænser. 

Overlevelsestrangen tvinger menneskerne på scenen til at stirre ned i deres egen menneskeligheds afgrund og afgøre hvornår de vil gøre modstand: En fejlslagen hærfører kan ikke lukke ørene for de såredes smerteskrig, men skal fortsætte fremmarchen og fremstå som en stærk leder, soldaterne kan finde mod hos; en godtroende kvinde låser sin dør op for terrorister, der tager hendes mand med sig; en kvinde der har snigmyrdet sin elsker for at redde sit folk, skal nu tage imod dette folks hyldest; en torturbøddel dræber en dreng for øjnene af hans stumme mor og overtager hans plads som søn. 

I tilfælde af… består af ti intense scener, hvor den britiske dramatiker Howard Barker fremstiller civilisationens skrøbelighed og spørger, hvad der sker med mennesker, der befinder sig i krisesituationer, hvor krig eller truslen om krig hele tiden er til stede. I Barkers poetiske og groteske univers er mennesker sat i situationer, hvor de kun kan gøre det forkerte, imens de panisk holder fast i deres værdighed i håbet om at overleve som hele mennesker. De uforudseelige reaktioner på krigens og voldens uundgåeligheder drager os til krigens skueplads. Man ville ønske man kunne kigge væk, men man kan ikke lade være med at se på. 

Køb billet