Køb billet

Kometen og lillebror

Teater Birch + Jangmarks Agentur

Flemming Jensen og Lukas Birch. Den ene er talentfuld – den anden er fuld af talent … eller hedder det mon: var? I 2024 kan de fejre 100 års fødselsdag tilsammen. Den ene 24 og den anden 76, og vi siger ikke, hvem der er hvad. I 2023 kom de ved et tilfælde til at spille sammen en hel sommer, og opdagede at de lo ad det samme.

De kaster sig nu ud i to krævende hovedroller. Er det for tidligt for den ene? Og for sent for den anden? Når man er ung, bliver man naturligvis ældre – men bliver man mon også yngre med alderen?

Den gamle skuespiller, en gang kendt som ”kometen i dansk teater”, opsøges af sin meget yngre lillebror. Det viser sig, at det ikke bare er et almindeligt familiebesøg. Den unge skuespiller vil gerne lære af den gamle nestor, mens han selv skal forberede sig til en vigtig casting. Den gamle er ved at starte prøver på sin afskedsforestilling, hvor han for sidste gang skal spille hovedrollen i ”Sommer i Tyrol” – Leopold. Måske kan han få producenten overtalt til at lade lillebroren spille en mindre rolle, ligesom Ove Sprogøe startede.

De starter prøver, hvor den ene har erfaring, men den anden viser sig at have et næsten overskyggende talent. Er der basis for jalousi? Den store aldersforskel kaster hele tiden skygger. Kan et menneske ligefrem drives til mordforsøg? Det spidser til… MEN SÅ SKER DER NOGET!!! Det var også på tide.

Køb billet