Køb billet

Mit Stille Hjem

Holstebro Dansekompagni

En danseforestilling om kvinder der danser på trods…

’Mit Stille Hjem’ er en poetisk, rørende og kraftfuld danseprotest mod ydre magter, der på trods af deres grusomheder ikke kan hindre disse kvinder i at gå på scenen og danse.

På scenen står tre mennesker. Tre kvinder. Tre dansere. Tre ukrainere. Sammen med fem andre kvindelige dansere, deler de med publikum et personligt øjebliksbillede af en nutidig og historisk krigstilstand. En tilstand, hvor afmagt og uvished uundgåeligt er til stede sammen med mod og styrke.

`Mit Stille Hjem´ er skabt gennem et unikt kunstnerisk samarbejde med tre ukrainske dansere, der er flygtet fra deres hjemland efter den russiske invasion. I marts 2022 blev Kateryna Kuznetsova, Yekateryna Bysheva og Oleksandra Maksimchuk en del Holstebro Dansekompagni efter kompagniet hjalp dem ud af Ukraine.

Sammen med kompagniets ene kunstneriske leder David C. Price har de og fem andre kvindelige dansere skabt danseforestillingen `Mit Stille Hjem´

Forestillingen er en kraftfuld hyldest til den ukuelige styrke, der ligger i kvinden og mennesket såvel som i fællesskabet – både det nære og det fjerne på tværs af globale grænser og generationer.


Skabelsesrummet, processen og dermed scenen er både blevet til et rum til bearbejdelse af sorg, vrede såvel som den limbo-tilstand, som danserne befinder sig i. De tre Ukrainske dansernes fortællinger og oplevelser har dannet grundlag for forestillingens indhold og rejse.

Forestillingen starter i livet før krigen der abrupt forandres for altid af krigens udbrud. Herefter er livet ikke de samme som i går, man er ikke den samme person som i går, forandret for altid. Enkeltvis og i fællesskab bevæger danserne sig gennem faser af chok, sorg, vrede, benægtelse og mod. Forestillingen reflekterer over tematikker som hjem, magtløshed, fællesskab og psykisk og emotionel overlevelse.

Køb billet