Køb billet

Petersuaq

Frøken Fracasos Kompagni + Teatret Masken

Peter Freuchen (1886-1957) var en dansk eventyrer og polarforsker, der stiftede Eventyrernes Klub, der voksede op i Nykøbing.

Hos købmand Freuchen i Nykøbing, er der et rend af unger. Peters far kan nemlig fortælle eventyr, som ingen anden, og Peters mor, som er skipperdatter fra Helsingør, deler historier fra ”de varme lande”. Hos Freuchens værdsætter man en god fortælling.

Selv drømmer Peter om en eventyrlig fremtid, hvor han som morfaren sejler på de 7 have, eller er Piratkonge på sin egen ø i Nakskov Fjord. Da Peter som ung mand i 1906 drager på Grønlands-ekspedition, starter eventyret for alvor.

De mytiske historier om Peter Freuchens tid i Grønland er mange.

  • Her bliver han venner med den berømte polarforsker Knud Rasmussen.
  • Her møder han grønlænderne, som han betegner som verdens lykkeligste folk.
  • Her oplever han den smukke dragende indlandsis, den isnende kulde og de ekstreme vejrforhold.

Rejsen igennem Nordøstgrønland er med livet som indsats. Men Freuchen er en hård nyser, der overlever de mest vanvittige ting. Under en snestorm fanges han for eksempel alene under isen og må grave sig ud med en skovl formet af sin egen frosne lort. Og da hans fod er så medtaget af forfrysninger, amputerer han tilmed selv et par tæer med hammer og mejsel. Ja man tror næsten, det er løgn! Men måske er det netop Freuchens evne til at fortælle historier og sans for at eventyrliggøre den barske virkelighed, der gang på gang redder ham fra døden.

Køb billet