Køb billet

Tiny – PREMIERE

Frøken Fracasos Kompagni

PREMIERE! Familieforestilling: et højtflyvende eventyr om et lille menneskes store bedrifter!

Da Tiny blev født, vejede hun ikke mere end en liter mælk.

Når man er fattig, den yngste af 7 og tilmed meget lille, er det let at blive set ned på. Men i bomuldsmarken oplever Tiny, hvordan selv “en lille orm” kan udvikle vinger.

Ude i verden kommer de første flyvemaskiner i luften. Og på det lokale marked optræder aeronauten Charles Broadwick  med udspring fra luftballon. Tiny tilbyder sig frygtløst til hans trup, bliver antaget og ser frem til endelig at blive set op til!  I stedet bliver hun iklædt  strutskørt og sløjfe og promoveret som “Tiny – det flyvende dukkebarn”.

Men set fra luften bliver alle andre små, og Tiny får et nyt perspektiv på livet. Snart bliver hun den første kvinde, der springer i faldskærm fra et fly. Hun opfinder sågar den anordning, der kan udfolde en faldskærm i frit fald. Og da 1. verdenskrig bryder ud, demonstrerer Tiny,  hvordan den amerikanske hærs unge piloter kan undslippe  en harvareret maskine med livet i behold.

“Tiny” er eventyret om et lille menneske, der gør en kæmpe forskel. Den sande historie om den amerikanske faldskærmspioner Georgia “Tiny” Broadwick (1893-1978).


Forestillingen præsenteres i et samarbejde mellem Frøken Fracasos Kompagni, Helsingør Kommune, Danmarks Tekniske Museum og Helsingør Teater

Køb billet