Køb billet

Verden i mine øjne

Pernille Garde Stage Art
Koreografisk vandreforestilling

En rejse ind i forskeren Marie Hammers univers.

Tag med på en vandring, ud i verden, ned i jordbundens fauna og ind i ukendte og usynlige verdener, og følg sporene efter en kvindelig forsker, der var forud for sin tid, og siden blev glemt. Et sanseligt koreografisk værk og en vandreforestilling, der hylder den genopdagede danske forsker og zoolog Marie Hammer (1907-2002).

VERDEN I MINE ØJNE udforsker Marie Hammers livslange forsknings- og feltarbejde indenfor akarologi; studiet af mosmider. Et arbejde, der udspiller sig på lange og mange rejser til verdens kontinenter gennem mere end 50 år.

Hjemme på arbejdsværelset med mand og fire børn omkring sig, undersøger hun tusindvis af indsamlede prøver med mosmider og opdager 1.000 nye mosmide-arter. Over tid afdækker hun, at spredningen af arter er en følge af kontinentaldrift: Teorien om, at alle verdens kontinenternes bevægelse og spredning fra ét samlet kontinent, blev først alment accepteret langt op i 1900-tallet.

Forestillingen blander dans, tekst, video, forskning, nykomponeret musik, biografiske nedslag og Hammers skitser af mikroskopiske mosmider.  I et kropsligt og visuelt legende, poetisk univers udfolder Pernille Garde Stage Art naturens forunderlige verden med humor og nysgerrighed. Tre dansere undersøger Marie Hammers forskningsfelt, og springer mellem menneske og mosmide, feltarbejde og familieliv, fortid og nutid og mellem små og store universer.

Køb billet