Køb billet

Vigil

Mechanimal (UK)

Bali Tiger.

Dusky Seaside Sparrow, Cinnamon-coloured Cryptic Treehunter, Psychedelic Rock Gecko, Fire Millipede From Hell…

I Vigil møder ét menneske seksogtyvetusinde arter fra The International Union for Conservation of Nature’s Red List of Threatened Species – i løbet af en time.

Igennem fysisk teater og præcis koreografi, projektioner, poesi og lyd tager performancekunstner Tom Bailey os med på en legende, tragikomisk og rammende udforskning af liv i vores tidsalder: midt i den sjette masseudryddelse.

Tom Bailey ønsker ikke i Vigil at forenkle, men tværtimod komplicere og genfokusere det vitale forhold mellem mennesker og ikke-mennesker i centrum af denne økologiske krise.

Med sin krop og en præcis og til tider humoristisk koreografi, bringer Bailey nogle af de udsøgte skabninger, man aldrig har hørt om før, til live foran publikum.

Vigil is a mix of fun, movement, sadness, laughter, beautiful sound… I hope this is a space to reflect on the impact we are having on our changing planet.Tom Bailey, Mechanimal


Artist as Changemaker

Vigil præsenteres af Helsingør Teater i samarbejde med Kulturværftet og udspringer af Helsingør Teaters samarbejde med Tom Bailey i det internationale projekt ”Artist as Changemaker”;

Helsingør Teater og In Between Time Festival i Bristol (UK) sætter kunstneren i centrum under overskriften Artist as Changemaker og har inviteret kunstnerne Sisters Hope (DK) og Mechanimal (UK) til gennem deres kunstneriske praksisser at bidrage til de organisatoriske forandringer i scenekunstaktørernes organisationer, der skal drive den bæredygtige omstilling: Hvordan udvikler vi sammen en bæredygtig tilgang til internationalt scenekunstarbejde? Hvordan kan bæredygtig omstilling bidrage til organisatoriske forandringer?

Artist as Changemaker løber fra september 2022 til og med juli 2023. Projektet er sammensat af både fysiske og digitale workshops, kunstnerbesøg og -udvekslinger og forskellige sessions med øvrige fagligheder indenfor scenekunst og bæredygtighed.

Artist as Changemaker er støttet af Statens Kunstfond, Arts Council England og The Embassy of Denmark, London med konsultation fra Julie’s Bicycle og Udviklingsplatformen.

Køb billet