Køb billet

Frk. Julie

Bellevue Teatret

En grænsebrydende og nytænkende version af en af verdensdramatikkens allerstørste klassikere.

August Strindbergs verdensklassiker Frk. Julie udspiller sig i herregårdens køkken, hvor adelsfrøkenen Julie møder tjeneren Jean. Det er midsommernat, solen står lavt under horisonten og en erotisk og social magtkamp udspiller sig imellem de to med Kristin som tilskuer. 

For første gang går Thure Lindhardt bag scenen og kameraet for at instruere. Alban Lendorf kaster sig over skuespillet oven på en karriere som kongelig solodanser og solodanser for American Ballet Theatre i New York.  

Lendorf spiller rollen som Jean overfor Sonja Richter i titelrollen som Julie, mens Sara Hjort Ditlevsen har rollen som Kristin.  

På scenen akkompagnerer komponisten og violinisten Andreas Bernitt skuespillerne med sin gennemkomponerede musik, som også byder på en duo med Alban Lendorf ved klaveret. Alt sammen finder sted i Maja Ravns sanselige scenografi med fund fra naturen. 

Under forårets coronanedlukning arbejdede holdet af ren og skær kunstnerisk trang på Bellevue Teatrets tomme scene i et kraftfuldt, uortodokst livtag med Frk. Julie, der har resulteret i en grænsebrydende og nytænkende version.

August Strindberg skrev Frk. Julie på Skovlyst i Holte. Forestillingen havde urpremiere på Skandinavisk Forsøgsteater i København i 1888.  

Forestillingen er støttet af Knud Højgaards Fond. 

Køb billet