Køb billet

Tilbage til højskolen

Teatergrad

Ny dansk dramatik i et koncertteater-format.

Rundt på landets højskoler turnerer et band af tidligere højskoleelever. De bruger deres koncerter til at dykke ned i fortællinger fra højskoletiden, og de hyldes for deres evne til at skabe levende fællesskaber, hvor end de kommer. I aften skal de spille på deres gamle højskole, og de har glædet sig til en aften med rendyrket nostalgi, musik, fællesskab og kærlighed, men man kan ikke sådan lige genopleve fortiden. Meget er forandret siden dengang – både for de tre hovedpersoner, for højskolebevægelsen og ikke mindst for samfundet.

Forestillingen undersøger hvordan det demokratiske og fællesskabende projekt på højskolerne har udviklet sig – og om det i dag først og fremmest er et personligt realiseringsprojekt for velbemidlede unge, der tumler rundt i livet? Går det primært ud på at kunne sætte flere punkter på CV’et? Eller er højskoleånden anno 2023 stadig en væsentlig del af ungdommens almene dannelse og den danske selvforståelse?

Forestillingen griber fat om ungdommens store tematikker, hvor musikken spiller en helt særlig rolle. Vi trækkes ind i de universer der danner soundtracket for vores ungdom, med både gamle og nye højskoleklassikere som en hel central medspiller.

Køb billet