Køb billet

Hexetestamentet

RE:connect

Stor visuel udendørs lyd-vandreforestilling i Helsingør.

I 1626 var Helsingør centrum for en af Danmarks største hekseprocesser med 8 kvinder der dømmes til bålet for trolddom.

I forestillingen følger vi den dømte Marine Pommerantzis rundt i byen i den sidste time af hendes liv.

Vi besøger urtegården, pest-kirkegården, torturprocessen og tilsidst oprinder dødens time ved bålet.

Dorte Holbek har instrueret den stærke billedfortælling, der dykker ned i Helsingørs allersorteste fortid. Værkets musikalsk bevægende side er skabt af filmkomponist Tin Soheili og består af både opera, dans og korværk.

Hexetestamentet præsenteres i et samarbejde mellem performancegruppen RE:connect, Helsingør Teater og Kulturværftet. Her samarbejder professionelle side om siden med Helsingør Kammerkor og Helsingør Pigegarde samt en stor mængde frivillige og stiller spørgsmålet:

Hvorfor skulle 1000 kvinder dø på bålet og hvorfor fejrer vi stadig Sankt Hans med en heks i flammer?


Baggrund

Projektets historiske baggrund er bogen ”Trolddom i en dansk købstad” skrevet af Lone Hvass og udgivet af Museerne Helsingør. Bogen handler om de 8 trolddomsprocesser i Helsingør, hvor 8 fattige kvinder blev brændt levende. Læs interview med Lone Hvass og Torben Bill-Jessen hér


Kostumeworkshop Hexetestamentet

Mandag 5. – fredag 9. juni kl. 14 – 17.30

I Krydsfeltet på Kulturværftet, Allégade 2, Helsingør

RE:connect inviterer alle til at være med til at skabe de 8 smukke billedværker, der bliver til heksekapperne i forestillingen.

Hele ugen er der åbent værksted, hvor alle kan deltage. Man behøver ikke særlige kundskaber.

Du vil lære forskellige lette patinerings-, flet- og sy-teknikker, samt hvordan man arbejder med limpistol på kostumer, så det ligner en million!

Tilmelding

Du er velkommen uanset om du kan deltage alle dage eller kun én, i tre timer eller ½. Der er drop-in på workshoppen alle dagene, men ved du hvilke dage og tidsrum, du gerne vil deltage, så meld gerne ind allerede nu til Dorte Holbek på dorteholbek@gmail.com

Tag en ven med og del endelig dette i dit netværk.

Køb billet