PASSAGE Volunteer Camp

 

Helsingør Teater og PASSAGE Festival etablerer i 2021 en frivillig-camp for unge i alderen 18-25 år i forbindelse med PASSAGE Festival 2021.

PASSAGE Volunteer Camp har modtaget støtte til at gennemføre camp’en fra Det Europæiske Solidaritetskorps, der er etableret af EU for at udveksle unge fra hele Europa, styrke deres faglige og sociale kompetencer og give mulighed for at deltage i inspirerende projekter.

Allerede i foråret 2020 modtog Helsingør Teater og PASSAGE Festival et såkaldt Quality Label, der sikrer at de deltagende organisationer arbejder ansvarsfuldt med de unge frivillige. Et Quality Label er en forudsætning for at deltage med frivilligheds-projekter igennem Det Europæiske Solidaritetskorps.

I første omgang involverer PASSAGE Volunteer Camp lokale unge fra Helsingør, samt unge fra Lincolnshire, England og fra det vestlige Slovenien, i et læringsforløb om kultur i Helsingør.

Projektet vil blandt andet arbejde med, hvordan man med en satsning på kultur kan skabe udvikling i en by.

Samtidig vil de unge indgå i den praktiske afvikling og organisation af PASSAGE Festivalen i 2021 og ideen er at øge de unges lyst og interesse for at engagere sig i frivillighed, helt generelt.

En række lokale organisationer er med i projektet, og en del af pladserne er optaget,  men der er mulighed for at søge om at deltage. Er man blevet nysgerrig kan man kontakte projektkoordinator Heidi Johanne Engsig på hje@helsingor-teater.dk.