Køb billet

The Danish Girl

Holstebro Dansekompagni + Vejle Musikteater

Som de første i verden præsenterer det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni i samarbejde med Vejle Musikteater forestillingen The Danish Girl. 

Jeg vil ikke være et fænomen … Jeg vil være en ganske normal og almindelig kvinde.” 

– Lili ElbeFra Mand til Kvinde (Hauge og Clausens Forlag, 1988) 

I 1931 fik Lili Elbe som den første transkønnede kvinde i verden foretaget en kønsbekræftende operation. På trods af tiden og alt, der var imod hende, kæmpede hun med mod og beslutsomhed for at kunne leve som sit sande jeg.  

Den ekstraordinære og rørende fortælling om Lili Elbes kamp for at blive anerkendt som den kvinde hun var, og lægge fortiden som billedkunstneren Einar Wegener bag sig, bliver på fængende, poetisk og samtidsrelevant vis fortalt gennem dansen, når The Danish Girl indtager scenen til efteråret 2021. 

Produktionen er frit baseret på bestseller-romanen af samme navn skrevet af den amerikanske forfatter David Ebershoff – romanen, der også blev til en Oscarvindende film i 2015. Holstebro Dansekompagni har som de første nogensinde fået rettighederne til at omdanne denne bevægende roman til en danseforestilling. 

I hovedrollen som Lili Elbe vil den exceptionelt dygtige danser Bjørk-Mynte Paulse med sin levede erfaring som transkvinde tilføje rollen en dimension og dybde, der gør dette værk endnu mere samfundsrelevant og betydningsfuldt. 

Sammen med Holstebro Dansekompagni står en af Nordeuropas bedste og mest prisvindende koreografer, Tim Rushton, for at skabe en indlevende og flot danseforestilling, der er i stand til at udtrykke de store følelser, som The Danish Girl indeholder.   

Køb billet